Având cutii de conserve, pe care oricum urma să le arunc, dorință de a lucra ceva, am zis să fac niște suporturi de pixuri. Se pot face astfel și suporturi pentru tacâmuri, recipiente pentru cafea, pentru mărunțișuri etc.
Am avut nevoie de:
- cutie de conservă;
- bază acrilică deschisă la culoare;
- adeziv pentru tehnica șervețelului;
- șervețel/e;
- pensulă.
Etape:
- pregătirea materialelor
- curățarea suprafeței de lucru (cutia de conservă)
- aplicarea bazei pe conservă (vopseaua acrilică deschisă la culoare) și se lasă la uscat. Etapa aceasta e importantă pentru că altfel nu se va vedea bine motivul șervețelului.
- se poziționează șervețelul (doar o foiță) ori așa cum este, ori rupt pe lângă model. Se evită tăierea ca să nu se vadă urât trecerea de la șervețel la restul recipientului.
- se aplică adezivul pentru decoupage (din centru spre exterior) cu o pensulă și se lasă la uscat. Se mai poate aplica încă un strat pentru o rezistență mai mare.
Am folosit un adeziv universal. Se găsește în magazinele de profil și sunt disponibile în recipiente mai mari sau mai mici.
Șervețelele au în general 3 foițe, iar la tehnica șervețelului se folosește doar foița de deasupra (cea pe care e imprimat modelul).
Îmi place să folosesc tehnica șervețelului pentru că e o metodă făină de a mă destinde, de a crea lucruri inedite cu bani puțini, produsul final semănând cu ceva pictat.
Ca să vă faceți idee cam cât costă un astfel de suport:
- cutia de conservă oricum urma să o arunc: 0 lei
- șervețelul: maxim 1 leu, dar nu am folosit unul întreg
- adezivul pentru decoupaj: aprox. 0.5 lei (cât am folosit)
- vopseaua acrilică: aprox. 0.5 lei (cât am folosit).
Spor la creat 😉
Suntem si pe Facebook: AICI.
Daca va place, trimiteti articolul mai departe! 😉
Lasă un răspuns